LannooCampus Teachers Day - 30 oktober
Lees online  |  Uitschrijven
 
BOEKENBEURS 2018
LannooCampus Teachers Day
 
Op 30 oktober herhalen we het jaarlijkse succesverhaal dat de LannooCampus Teachers Day geworden is. De formule: tal van inspirerende onderwijsexperten, boeken vol met de nieuwste inzichten, en honderden enthousiaste onderwijzers in het publiek. 

Zoals elk jaar bieden we een gratis toegangsticket aan elke docent uit het hoger, secundair, lager én kleuteronderwijs die intekent om het programma bij te wonen. Daarnaast krijgt iedere aanwezige bij aankoop van een boek van één van de sprekers, en na vertoon van de bevestigingsmail, gratis een exemplaar van Mind the map door Tommy Opgenhaffen. 

Inschrijven kan via de link hieronder, de plaatsen zijn beperkt. Daags vooraf ontvang je een ticket dat enkel 30 oktober toegang geeft tot de Boekenbeurs. 
 
Inschrijven
Programma 30 oktober
14u00   Klaskit: tools voor topleraren - Pedro De Bruyckere
14u40   Transformeer je school van binnenuit - Dirk De Boe
15u10   Relaxed voor de klas - Stefaan Vanparys
15u40   Op grote schaal scholen slim organiseren - Tom Van Acker & Yves Demaertelaere
16u10   Zes onderwijsexperten in debat - moderator Bert Smits

Adres: Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen
Het volledige programma gaat door op het Gele podium in Hal 1. 
14u00
Klaskit, tools voor topleraren

Waarom moeten kinderen nog uit het hoofd leren? Word je door meer vakkennis automatisch een betere leraar? Hoe zet je een hele klas optimaal aan het denken?

Lesgeven kun je niet aan de hand van een checklist. Niet alles werkt bij iedereen met hetzelfde resultaat of in dezelfde context.

Pedagoog Pedro De Bruyckere deelt methoden die écht werken, en vertelt in welke omstandigheden ze werken, voor welke doelgroep, en waarom. 
 
14u40
Transformeer je school van binnenuit

We praten elke dag over wat er beter kan in onze scholen: lesmethoden, technologie, leertrajecten ... Maar in die discussies vergeten we vaak de leerling zelf.

Dirk De Boe biedt inspiratie voor out-of-the-boxdenkers in het moderne onderwijs. Door moeilijk haalbare provocaties te herdenken, door te focussen op de afzonderlijke delen van het transformatieproces, maar ook door inspiratie te halen uit scholen die verder durven te gaan.
 
15u10
Relaxed voor de klas

Hoe bouw je een goede band op met je leerlingen? Hoe ga je om met storend gedrag in de klas? Hoe kun je ontspannen lesgeven?

Stefaan Vanparys reikt handvatten aan voor herkenbare problemen. Of je nu pas in het vak staat of een doorwinterde leerkracht bent: met deze handige tips en een flinke scheut passie kun je de leerkracht zijn die je leerlingen verdienen.
 
15u40
Op grote schaal scholen slim organiseren

Schaalvergroting is een hot item, ook in het onderwijs. Deze ontwikkeling brengt professionalisering met zich mee, maar roept ook vragen op. Zullen scholen wel snel genoeg kunnen inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen? En zullen leerkrachten en leerlingen er zich thuis voelen?

Tom Van Acker en Yves Demaertelaere sturen al wie bij onderwijs en non-profit betrokken is in de richting van verandering, ver weg van bureaucratie en logge structuren.

 
16u10: Onderwijsdebat 

Zes experts debateren vanuit hun expertise over de huidige situatie en de toekomst van het onderwijs.

Moderator: Bert Smits
Deelnemers:

  • Dirk De Boe
  • Inge Nuyens 
  • Stefaan Vanparys
  • Katja Schipperheijn
  • Tom Van Acker
  • Yves Demaertelaere
Registreer op onze docentensite en...

  • ... blijf op de hoogte van onze nieuwe publicaties
  • ... ontvang uitnodigingen voor onze boekvoorstellingen en events
  • ... vraag gratis exemplaren aan van publicaties die je overweegt als lesmateriaal
> Registreren
 
Facebook   Twitter   Mail
U ontvangt deze uitnodiging van Leen Wouters
Voorkeur wijzigen  |  Uitschrijven

Leen Wouters - Verantwoordelijke hoger onderwijs
LannooCampus Uitgeverij, Erasme Ruelensvest 179 bus 101, B-3001 Leuven
tel: 32 (0)16 300 111
www.lannoocampus.be